www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.forumin.com

İşte sizin forumunuz
 
AnasayfaportalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Forumumuzdan tam yararlanmak için lütfen üye olunuz

 

 İRMİK HELVASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacking

hacking


Aktiflik :
İRMİK HELVASI Left_bar_bleue999 / 999999 / 999İRMİK HELVASI Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 787

rep gücü : 2291

Kayıt tarihi : 17/04/09
Yaş : 55
Nerden : adana

İRMİK HELVASI Empty
MesajKonu: İRMİK HELVASI   İRMİK HELVASI EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 1:20 pm

İRMİK HELVASI Irmikhelvasiw

Malzemeler:

250gr. iri irmik (yaklaşık 1 su bardagi +1/4 su bardağı kadar)
125gr. tereyağı veya margarin
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:

Önce fıstıkları ufak bir tavada orta ila kısık ateş arasında tavayı ara sıra sallayıp fıstıkların çevrilmesini sağlayarak yavaşça pembeleşene kadar kavurun. Başından ayrılmayın, aşırı kavrulabilirler. Bu şekilde fıstıkları önceden kavurarak helvanızda iyi kavrulmuş ve tadı çıkmış cam fıstıkları elde etmiş olursunuz.
Bir tencerede 2 bardak suyu kaynamaya bırakın. Ayrı bir kasede sekerinizi ölçüp hazır tutun.
Yağı genişçe bir tavada eritip kavrulmuş fıstıkları ve irmiği içine dökerek hafif ateşte tahta kaşıkla kavurun. Yine bu işlemdede irmiğin birden kavrulup yanmamasına dikkat edin. İyice kavrulup rengi koyulaşana, yağını dışarı salip irmiğin kokusu duyulana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tavanın altını kapatıp kaynayan suyu dikkatlice dökerek karıştırın. Altını tekrar açıp bir iki dakika piştikten sonra sekerini ilave edin. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra helvanız servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İRMİK HELVASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumin.com :: YEMEK BÖLÜMÜ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: