HAMURU:4 su bardağı un,1 su bardağı ılık süt,1 paket kabartma tozu,100gr erimiş tereyağı,1 yumurta
şerbeti:5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarımlimon suyu
içine:250 gr dövülmüşceviz
ayrıca buğday nişastası ve 150 gr eritilmiş kızgın tereyağı(tere yağının yerine margarin kullanılabilir9
yapımı:hamuruna konan malzemeler derin bir kapta iyice yoğurulup 3 parçaya bölünür her parçadan 18tane küçük parça elde edilir her küçük parça nişasta ile tabak nbüyüklüğünde açılır böylece 3'er li grup olur her 18 parça üstüste konulup tepsi büyüklüğünde açılır birinci yufka serilip cevizin yarısı dökülür diğer yufka serilip diğer cevizde serpilir en son yufka srpildiğinde işlem bitmiş olur ve dilenilen şekle göre kesilir
UNUTMAYIN!!!iyi baklavanın sırrı bol nişasta ile açmaktır
erittiğimiz kızgın yağı kestiğimiz baklavanın heryerine ulaştığından emin olduğumuzda kızdırdığımız fırına verebiliriz
baklavayı soğuturken şerbeti hazırlayıp ılık olarak baklavaya dökülür bayramlarda afiyetle yenir