www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.forumin.com

İşte sizin forumunuz
 
AnasayfaportalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Forumumuzdan tam yararlanmak için lütfen üye olunuz

 

 Şeftalili Tatlı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacking

hacking


Aktiflik :
Şeftalili Tatlı Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Şeftalili Tatlı Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 787

rep gücü : 2291

Kayıt tarihi : 17/04/09
Yaş : 55
Nerden : adana

Şeftalili Tatlı Empty
MesajKonu: Şeftalili Tatlı   Şeftalili Tatlı EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 12:48 pm

Şeftalili Tatlı 34139770_21052857d3_o

2 adet şeftali
6 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı badem içi
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamel sosu için:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı krema

yapılışı:

•Şeftalileri geniş bir kaseye koyarak üzerine sıcak su ekleyin,
•1 dakika bekletinki kabukları kolay soyulsun
•Şeftalilerin kabuklarını soyun, ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
•Çekirdek yerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker ve iç bademleri koyun.
•Milföy hamurlarının dört tanesinden bir bardak ağzı ile şeftalilerden biraz daha büyük yuvarlaklar çıkartın.
•Her yuvarlağın içine biraz tarçın serpin.
•Şeftalileri bademli taraf altta olacak şekilde yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve kalan hamurları da ikiye bölün.
•Her bir parça üzerine alt alta çizikler atın ve yuvarlak kestiğiniz hamurların kenarını suyla çok hafif ıslatın.
•Her bir şeftalinin üzerine kafes gibi olacak şekilde hamurlardan serin.
•Dışarı taşan hamurları kesin.
•Şeftalileri yağladığınız borcama koyun, çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün, toz şeker serpin.
•Altın rengi alana kadar önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
•Karamel sosunu yapabilmek için tencerede şekeri çözülene kadar suyla birlikte ısıtın.
•Şurup koyu kahverengi renge gelene kadar kaynatın ama dikkat edin yanmasın
•Tencereden geride durarak dikkatlice kremayı ekleyin cünkü sıçrarsa canınızı yakabilir.
•Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar pişirin.
•Şeftalileri sosla birlikte servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şeftalili Tatlı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumin.com :: YEMEK BÖLÜMÜ :: Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: